پروژۀ «ساز شهری» با هدف پیوند زدن هنر موسیقی با فضاهای عمومی طراحی شده. موسیقی و استفاده از صداهای آهنگین راه حلی عملی برای ارتقای کیفیت فضاهای شهری است. ساز شهری عموما یک بدنه مقاوم فلزی داشته و ساختاری ساده و کاربردی برای استفاده همگان دارد و نواختنش نیازی به دانش موسیقی ندارد. ما تصمیم داریم با استفاده از روش تامین مالی جمعی، این پروژه را که خود ماهیتی مشارکتی و کنشگرانه دارد، پیش ببریم و هزینه های تولید این ساز تازه را تامین کنیم.
شما میتوانید با وارد کردن مبلغ از این کمپین به مبلغ دلخواه خود حمایت کنید.
بسته 60,000 تومانی
کارت پستال رویداد
نوع بسته: پاداش
تاریخ تقریبی ارسال : ۱۳۹۸-۰۹-۳۰
تعداد باقی مانده : بی شمار
تعداد حامیان این بسته : 4 حامی
با تهیه این بسته برای شما یک کارت پستال ارسال می گردد.
بسته 300,000 تومانی
دعوت به پرفرمونس خصوصی
نوع بسته: پاداش
تاریخ تقریبی ارسال : ۱۳۹۸-۰۸-۳۰
تعداد باقی مانده : بی شمار
تعداد حامیان این بسته : 0 حامی
در نیمه راه کمپین یک پرفورمنس خصوصی برگزار می شود. با تهیه این بسته شما می توانید در این پرفورمنس خصوصی که با حضور افراد سرشناس در حوزه های موسیقی، هنر و ادبیات برگزار می گردد، شرکت نمایید.
بسته 1,000,000 تومانی
ثبت نام شما بر روی تابلو یادبود
نوع بسته: پاداش
تاریخ تقریبی ارسال : ۱۳۹۸-۰۹-۳۰
تعداد باقی مانده : بی شمار
تعداد حامیان این بسته : 1 حامی
در کنار ساز یک تابلو یادبود قرار می گیرد که اسامی حامیان تهیه کننده این بسته بر روی این تابلو حک می شود.
داستان
که هستیم؟
گروه پروژۀ «ساز شهری»، متشکل از آستیاژ ضیائی، پیمان خازنی، حمیدرضا شریفنیا، رضا بهبودی و مصطفی صادقزاده است. در این جمع افرادی با حوزههای تخصصی متنوع اعم از شهرساز، موسیقیدان، معمار، مهندس سازه و صنعتگر دور هم جمع شدهاند تا بتوانند با همافزایی گروهی از پس تولید این ساز تازه بر بیایند.
از کجا شروع شد؟
اولین قدمها برای تشکیل این مجموعه در سال 1395 و در پی پژوهشهایی در زمینۀ صدا و شهر توسط آستیاژ ضیائی برداشته شد. در اردیبهشت ماه سال 1397 و پس از قرارگیری تدریجی افراد همفکر و همسو در کنار هم، اولین نمونه از این ساز به نام "زیگورات" آماده و طی مراسمی با حضور اساتید شهری و اهالی هنر در حیاط اصلی فرهنگسرای نیاوران رونمایی و جانمایی شد. این ساز که میتوان آن را سازهای اینتراکتیو نامید حدود 9 ماه در حیاط اصلی این فرهنگسرا مستقر شد و مورد استقبال مخاطبان و خصوصا صاحبنظرانِ حوزههای مختلف موسیقی، شهرسازی، علوم اجتماعی و ... قرار گرفت.
« ساز زیگورات »
« آیین رونمایی ساز زیگورات »
«ویدیو پرفورمنس ساز زیگورات»
کجای کاریم؟
واکنشهای مثبت، باعث شد تا ما تصمیم به ادامه دادن این پروژه بگیریم. تلاش اصلی ما بر افزایش تعداد سازهها بود و همچنین تنوع در طراحی و صدادهی آنها. همزمان هم با مدیران شهری جلساتی برای نصب این سازهها در فضای عمومی در سطح شهر برگزار شد که متاسفانه به دلیل مشکلات معمول در روند اداری، تاکنون این همکاریها عملیاتی نشده است.
بر این اساس گروه ما تصمیم گرفت که برای گسترش این تفکر که خود نمونهای خلاقانه در فضاهای شهری به حساب میآید، به سراغ روشی خلاقانه برای تامین هزینۀ ساخت و نصب این سازهها در فضای عمومی برود و از روش تامین مالی جمعی یا کراودفاندینگ کمک بگیرد.
ما در این مسیر میخواهیم از هنر دوستان و اهالی فرهنگ کمک بگیریم تا با کنار هم قرار گرفتن حمایتها، یک کار به ظاهر غیرممکن را ممکن کنیم. میخواهیم با همراهی شما این تجربۀ شنیداری منحصر به فرد را برای تعداد بیشتری از افراد جامعۀمان فراهم کنیم. هدف ما از این کمپینِ کراودفاندینگ، تامین هزینههای ساخت یکبهیک این سازها و در صورت ادامه داشتن این همراهی، کنار هم قرار دادن این مجموعه و ساخت اولین پارک موزیکالِ شهر تهران است.
مقولۀ سازههای اینتراکتیو حتی در کشورهای پیشرفته نیز موضوعی نسبتا جدید است. اما در نسبتِ با ایران سالهاست که در بسیاری از کشورها این مجموعهها ساخته شده و مطالعات اجتماعی و حتی روانشناختی هم نشان از نتایج حیرتانگیز این صداهای آهنگین در روحیه شهروندان داشته است.
به همین خاطر شاید همین امروز هم برای کلانشهری مانند تهران ساخت این مجموعهها دیر به نظر برسد. اما از دیدگاه ما ساخت آن خصوصا با استفاده از روش تامین مالی جمعی و با حمایت تکتک افراد دغدغهمند، میتواند پیامی مثبت برای همۀ استفادهکنندگانِ از آن، در پِی داشته باشد.
0 دیدگاه